Durian Kampong Pulau Tiga.

Durian.

Durian adalah buah tempat yang sudah tidak asing lagi di Negara kita.Kampong Pulau Tiga adalah sebuah kampong didalam Negeri Perak yang terkenal dengan Durian.


Durian Pulau Tiga ini pernah memenangi beberapa kali didalam pertandingan Buah Durian diera tahun 80an.Durian PADUKA adalah durian yang paling terkenal di Kampong Pulau Tiga ini dan telah meraih Juara dalam satu pertandingan Buah Durian diperingkat Negeri Perak.


Beginilah keadaan pada setiap pagi musim Buah Durian di Kampong Pulau Tiga berhadapan kedai Hj Alan gelagat penjual Durian disini sementara menunggu pelangan dari berbagai pelusuk datang untuk membeli Buah Durian yang terbaik sebagai santapan keluarga.


Lebih kurang pada pukul 10 pagi pelangan pelangan dari serata pelusuk tempat telah berkerumun datang untuk membeli Durian Kampong Pulau Tiga ini yang sememang telah dikenali sejak sekian lama dengan kesedap rasa Durian yang sebenar.


Jika anda ingin menikmati Durian Pulau Tiga dengan RASA DURIAN YANG SEBENAR berkunjunglah ke Kampong Pulau Tiga apabila tiba musim Durian atau menghubungi Ahmad Zaini Hasan selaku Ketua Kampong Tok Paduka Raja melalui talian 0195164844.